Sószoba

Sószoba

Óvodánkban több mint tíz éve működik só szoba, amit csoportjaink a nevelési év folyamán előre meghatározott ütemterv szerint rendszeresen látogatnak, s ahol számos óvodai tevékenységre nyílik lehetőség. A terápia elsősorban az immunerősítést, az ellenálló képesség megnövekedését segíti elő.   

A sót nevezhetjük az élet építőkövének, amelyről azonnal az asztali só, vagy más néven konyhasó juthat eszünkbe. Évszázadok óta közismert tény, hogy egyes barlangok, illetve só barlangok és a sós tengeri levegő az emberi szervezetre, főként a légzőszervekre jótékony hatást gyakorol, amit a népi gyógyászat is régóta folyamatosan használ.
A só az egyik legjobb természetes gyulladáscsökkentő. Fertőtlenítő hatású, amely minden vírust, szinte minden gombát és baktériumot elpusztít. A sós levegő belélegzésével az alsó- és a felsőlégutak is megtisztíthatók a gyulladásoktól, vírusoktól és azoktól a kórokozóktól, amelyek előidézik a megbetegedéseket. Ezáltal a szervezetből eltűnnek a fertőző gócok, amelyek okozhatnak, illetve generálhatnak újabb betegségeket is.
só terápia olyan kezelési módszer, amely a természetben előforduló sóbányák mesterségesen létrehozott mikroklímáját használja fel gyógyításra. 

Óvodánkban a kezdetek óta a SOMADRIN oldatot használjuk. Ez a klímaoldat olyan kristályos oldat, amely a sós tengeri levegőt vagy a barlangok klímáját varázsolja a szobába. A Somadrin oldat zárt légtérben, nagy párolgási felületű edényekbe öntve, mindenféle motorizáció nélkül, ún. passzív módon, szobahőmérsékleten meginduló párolgása következtében alakítja ki a mikroklímát. A só szobában csíramentes, vírusmentes, valamint baktériummentes a közeg a só miatt! Levegője bakteriológiailag rendkívül tiszta, jótékony mikroorganizmusokkal teli, mely az egészségünkre és közérzetünkre döntő hatással van. 

Óvodánk só szobáját már több alkalommal vették igénybe a szülők is. Megfázásos időszakban, a délutáni pihenő idő alatt többen is kérték, adjunk lehetőséget rövidebb-hosszabb időszak eltöltésére. A só terápiás kezelések hatása orvosilag igazolt, tudományos vizsgálatok tapasztalatai szerint felnőtteknél 88-90%-ban, gyermekeknél 90-96%-ban érhető el jelentős javulás, tünetmentesség. 

A jövőben is készséggel biztosítunk lehetőséget a só szoba használatára, természetesen hasonló időszakban, előre megbeszélt formában.